Beton periat/maturat

Beton Periat
Beton Periat

SPIZEN BETON

Definitie tehnica

Beton Periat
Acest produs definește practic o subcategorie a gamei de beton amprentat sau dezactivat.

Betonul vine cu principala sa proprietate in utilizare, aderenta crescuta.

Astfel, o alee sau un drum interior cu caracteristica amintita, va avea exact aceeasi durata mare de utilizare.

Centrala pentru prepararea betonului alege o reteta de beton conforma cu incarcarea de trafic specificata de beneficiar.

Produsul este recunoscut si drept beton maturat pentru ca aminteste de urmele lasate de o matura pe nisip.

Pe langa aspectul maturat al suprafetei, se poate opta si pentru o anumita culoare generala.

Betonul turnat poate veni gata colorat din centrala, sau va fi colorat dupa turnare prin imprastierea de colorant intaritor.

Se confera astfel un aspect estetic ce poate fi adaptat configuratiei generale a zonei.

Beton Periat

Cum putem obtine beton maturat?

Daca ati decis ca aveti nevoie de un plus de siguranta pentru circulatia pietonala sau auto a curtilor sau altor spatii de proprietate comerciala sau rezidentiala, trebuie sa desenati clar directia acestor cai de parcurs.

Forma sau dimensiunea finala nu sunt ingradite in niciun fel din punct de vedere tehnic si vor putea prinde viata imediat ce cofrajele sunt pregatite pentru turnarea mecanizata a sapei ce va deveni ulterior beton periat.

Asa cum aminteam posibilitatea de colorare este foarte usor de realizat, lucru care va ajuta sa folositi in scurta vreme o alee sau un drum din beton periat colorat.

Varianta cea mai economica este cea oferita de colorarea betonului in masa in centrala si evident livrarea sa mecanizata de catre echipa profesionista. 

Este eliminat astfel timpul de colorare la fata locului, prin urmare darea in folosinta va fi mult mai rapida.

Trasarea dungilor nu comporata vreun deranj fie ca sunt realizate pe un beton colorat pe loc sau pe unul gata colorat.

Rezultatul va fi de cea mai buna calitate si il veti resimti la fiecare pas, sau la fiecare metru parcursi cu masina, alunecare fiind prevenita cand drumul este inzapezit sau murdar.

Etapele pentru finisarea intregii suprafete sunt similare ca la oricare tip de beton turnat drept sapa. 

 Timpul de intarire si folosire in siguranta este diferit in functie de grosimea sapei si de temperatura la care s-a executat lucrarea.

Caracteristici


Principala caracteristica pe care o ofera traseele realizate din beton periat se refera la aspectul aderentei deosebite pentru parcurgerea lor.

Avantajele pot deveni consistente si extinse in timp in conditiile in care lucrarea este pusa in opera de o echipa profesionista. 

Echipa care pregateste, livreaza si manufactureaza prin finisare de tip beton periat colorat suprafata turnata mecanizat.

Ca atare, integrarea produsului in spatiul ce-i este destinat se realizeaza prin cumul de beneficii ce sunt prezentate in continuare, fiind specifice pentru produsul beton maturat:

Durata de utilizare – se va utiliza conform cu cerintele si fara interventii de tipul reparatiilor pana la cel putin 30 de ani.

Aderenta sporita – gradul de aderenta variaza in functie de solicitarea beneficiarului si permite acces sigur iarna. Sau oricand suprafata de parcurs devine alunecoasa, prevenind alunecarile pietonale sau auto.

Suport solid – modul de folosire al produsului va indica si reteta de beton ce este preparata in centrala pentru betoane, oferind astfel o structura solida in special pentru trafic auto.

Permeabil – tehnologia de preparare, tipul finisarii si in special adaptarea inclinarii pantei in timpul finisarii suprafetei, ajuta esential la degajarea naturala a apei acumulate pe suprafata.

Adaptabilitate – se comporta excelent la factori de stres climatici.

Usor de curatat – costurile cu intretinerea sunt minime si se rezuma la spalare cu apa cand este necesar maturare obisnuita.

GALERIE FOTO: