Beton elicopterizat Constanta
SPIZEN BETON
Beton Elicopterizat Constanta
Beton Elicopterizat Contanta este utilizat cu precadere in spatiile industriale, comerciale si rezidentiale, atat in interiorul cladirilor, cat si in exterior.
Si, totusi, ce inseamna beton elicopterizat, prin ce se caracterizeaza, care sunt utilizarile si etapele de executie?
Afla din materialul de mai jos in care descoperi si principalele avantaje si costul acestuia.
Ce este betonul elicopterizat?
Astfel, se obtine o suprafata protectoare, neteda, cu un aspect placut si cu rezistenta sporita la trafic.
Mai exact, inainte ca betonul sa se intareasca, se folosesc diferite tipuri de „elicoptere”, adica niste utilaje pentru slefuit si nivelat.
Descopera mai multe despre subiect in continuare.
Pavaje din Beton Elicopterizat Constanta: Caracteristici
Pentru a intelege mai bine ce presupune betonul finisat sau elicopterizat, descopera care sunt caracteristicile acestuia:
● Suprafata neteda – betonul proaspat este slefuit si sunt netezite denivelarile (imperfectiuni ramase in urma procesului de turnare a betonului, urme de pasi etc);
● Impermeabilitate – suprafetele din beton finisat nu lasa apa sau alte lichide sa patrunda;
● Poate avea aspect lucios – in functie de gradul de elicopterizare, pardoseala din beton poate avea un luciu placut (aspect de oglinda). In plus, peste suprafata slefuita se poate aplica un lac de finisare pentru beton;
● Rezistenta la trafic intens – grosimea betonului elicopterizat este de cel putin 20 de centimetri, in cazul spatiilor cu trafic greu.
Pentru conditii de trafic moderat, este recomandat un strat de minim 10 centimetri grosime;
● Ofera rezistenta la socuri – prezinta o rezistenta sporita la solicitari mecanice si nu se fisureaza atat de usor ca alte tipuri de pardoseli.
De asemenea, nu necesita intretinere pe termen lung. Totusi, daca este nevoie de reparatii, acestea se pot realiza usor, iar costurile sunt reduse;
● Acest pavaj poate fi colorat –
Pardoseala poate avea un finisaj simplu, gri, sau in nuante de rosu, albastru, verde, negru etc.
De asemenea, pentru suprafetele din beton elicopterizat se poate folosi cuart, astfel incat aspectul final sa fie unul deosebit si colorat.
● Rezistenta la substante chimice – betonul elicopterizat, pregatit si turnat corespunzator, are o rezistenta foarte buna la actiunea substantelor corozive.
● Mai mult, curatarea suprafetelor se poate realiza usor;
Pavajul Elicopterizat : Etape de executie
Timpii de executie pentru betonul elicopterizat este redus, iar procesul nu este complicat.
Totusi, pentru realizarea acestuia, ai nevoie de un aparat pentru elicopterizat beton, care poate fi de mai multe feluri.
Acestea difera in functie de modul de operare, de puterea motorului, viteza de rotatie a discurilor, diametrul bazei, numarul de lame etc.
Etapele de executie pot fi diferite, functie de tipul de lucrare. In continuare, iti vom prezenta pasii principali si cateva sfaturi pentru realizarea betonului elicopterizat.
Pregatirea suprafetei si trasarea nivelului
Daca torni o sapa in interior, trebuie sa trasezi sau sa stabilesti nivelul de turnare cu o nivela cu laser. In aceasta situatie, este indicat sa umezesti suprafata de lucru, pentru o priza mai buna a betonului. In schimb, daca planuiesti sa torni alei, spre exemplu, marcheaza suprafata, sapa un traseu, taseaza pamantul si pregateste cofraje.